Na výbere rastlín do spálne si dajte záležať.dreamstime
StoryEditor

Máte zlé sny, nespíte aj intímny život stagnuje: Možno sú za tým rastliny v spálni. Ktoré tam nepatria?

01.05.2024, 14:00
Životný štýl

Kvetiny či rastliny sú bežnou súčasťou väčšiny domácnosti. Sú pekným doplnkom, no zároveň čistia vzduch a dotvárajú celkovú atmosféru vášho domova. No nie všetky rastliny sa hodia do hociktorej izby. V spálni môžu mať niektoré druhy dokonca negatívny dopad na váš spánok, ale aj intímny život.

Prvou základnou chybou sú vysušené rastliny. A to nielen vo vašej spálni. Neodkladajte si ich ani z nostalgie. Suché kvety jednoducho nie sú pekné. A údajne vnášajú do domu smrť a stagnáciu.

Tak akurát

S rastlinami by ste to v miestnosti kde spíte nemali preháňať. Pár kúskov, ktoré budú čistiť vzduch a potešia váš pohľad ráno po prebudení vám bude úplne stačiť. Navyše niektoré rastliny vylučujú kyslík, vďaka čomu bude váš spánok výdatnejší. Pozitívne vplývajú aj na stres či úzkosť, čo tiež ovplyvňuje kvalitu vášho spánku.

Toto áno

Do vašej spálne sa určite hodí eukalyptus, či aloe vera. Pôsobia upokojujúco a dokážu na seba naviazať rôzne nečistoty zo vzduchu. Vám sa tak aj vďaka týmto rastlinám bude oveľa lepšie dýchať aj spať. Rovnaké účinky má aj areka zlatoplodá. Jazmín pravý či levanduľa zase pôsobia upokojujúco a majú relaxačné účinky. Ich príjemná a upokojujúca vôňa pôsobí utlmujúco na vaše zmysly, vďaka čomu aj vaše telo a myseľ dokážu oveľa lepšie relaxovať a regenerovať.

Toto nie

Pri výbere rastlín do spálne by ste mali dbať na to, aby neboli silným alergénom. To by mohlo značne skomplikovať život najmä alergikom. Vyhnite sa vo vašej spálni sedmokráskam, ale aj rôznym odrodám figovníkov či juke. Okrem toho na svojich listoch zachytávajú prach aj brečtan či antúria. Na váš intímny život majú podľa feng šuej negatívny dopad rastliny s ostrými listami a tiež kaktusy. O energiu vás oberú rastliny, ktoré majú kvety. Orchideám, fialkám či iným kvitnúcim rastlinám dajte pre istotu v tejto miestnosti stopku.

image

Kaktusy zo spálne rovno vyhoďte. Majú negatívny dopad aj na váš intímny život.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 10:16