Falkensteiner Hotel & Spa IaderaFalkensteiner Hotels & Residences
StoryEditor

Falkensteiner – pohľadnice z raja

03.05.2024, 15:00
Životný štýl

Na tému "prečo Slováci milujú Chorvátsko" a pobyt pri mori by sa dali napísať mnohé diplomové práce. Boli by plné spomienok na slnečné dni pri krištáľovo čistej vode, nechýbali by ani opálené telá do hneda a sľuby, že sa na tieto miesta, kde nám bolo tak nádherne, oplatí zase raz vrátiť. A možno aj so svojimi deťmi.

Článok vznikol v spolupráci s Falkensteiner Hotels & Residences

Pozitívny vzťah ku krajine s jedným z najkrajších morských pobreží na svete, lemovaným tisíckami ostrovov, ostrovčekov a polostrovov, formovali už v povojnovej generácii "boomerov" filmy o Indiánoch s Pierrom Briceom a Lexom Barkerom ako Vinnetouom a Old Shatterhandom. Okrem týchto dvoch fešákov sa v romantických mayovkách objavili aj Plitvické jazerá, mesto Šibenik, vodopády na rieke Krka a kameňolom pri Splite. Filmové priateľstvo časom "krvopotne" upevnili letné pobyty v "Juhoške", keď sa z pláží odvšadiaľ ozývalo radostné "dobro došli". 

image

Hotel snd Spa Iadera

Falkensteiner Hotels & Residences

Faktorov, prečo dovolenka v Chorvátsku bola a stále je tá "pravá", je však viac: okrem jazykovej príbuznosti oboch jazykov, sú to aj krásne kamienkové pláže, z ktorých si neodnesiete kilogramy piesku v záhyboch oblečenia, mnoho hodín slnka, výborná stredomorská kuchyňa a pohostinnosť miestnych ľudí. V Chorvátsku je tiež stále možné zažiť šnorchlovacie dobrodružstvo, hoci v modernej podobe. Zásluhu na tom má uznávaná skupina Falkensteiner Hotels & Residences, ktorá prevádzkuje prémiové rezorty na najkrajších miestach na chorvátskom pobreží. Mnohí ju určite poznajú z minulého a predminulého roka, ale možno zabudli na 10 % zľavu za včasnú rezerváciu s výstižným názvom Sunshine Special Offer - ktorá sa začína práve teraz!

image

Club Funimation Borik

Falkensteiner Hotels & Residences

Zadar na dosah ruky

V srdci oblasti medzi Splitom a Rijekou sa nachádza doslova mekka pre tých, ktorí idú do Chorvátska s deťmi a chcú ich naplno zabaviť. Rodinný hotel Falkensteiner Club Funimation Borik, ktorého súčasťou je all inclusive, umiestnil svoje biele prízemné budovy priamo do zeleného hája voňavých borovíc na pobreží. Očarujúca stredomorská atmosféra prirodzene dopĺňa ponuku aktivít, vrátane bazénov s ležadlami, uterákmi a slnečníkmi - a samozrejme vodného sveta pre deti s tobogánom. Na malých aj veľkých čakajú celodenné zábavné programy, workshopy a tematické víkendy v takzvanej "krajine Falky".

Pre tých z nás, ktorí sa ani po rokoch nedajú dopustiť na dovolenky v kempe, bol v bezprostrednej blízkosti zadarského prístavu otvorený dovolenkový park na pláži Falkensteiner Premium Camping Zadar pre stany a čoraz obľúbenejšie karavany. Uspokojí tak nielen dobrodruhov, ktorým až tak nezáleží na komforte, ale aj ich nežnejšie polovičky, ktoré sa prirodzene chcú nechať rozmaznávať a mať pohodlie. Samozrejmosťou je dobre vybavené  wellness centrum Acquapura so saunou a vírivkou, vonkajším bazénom so slnečnou terasou a fitnes klub vybavený modernými strojmi. Ocenenie "Najlepší kemp v Chorvátsku" nezískalo toto miesto náhodou - patrí k nemu aj očarujúce spojenie s piesočnatou plážou a dlhé drevené mólo vedúce do mora.

image
Falkensteiner Hotels & Residences

Falkensteiner Hotel Adriana v Zadare ponúka dotyk prírody v tichu borovicového lesa,  je to hotel len pre dospelých. Oceníte jeho polohu priamo pri mori s nádhernou stredomorskou záhradou, ako aj kúpeľné procedúry a potešíte chuťové poháriky v reštaurácii s jedálnym lístkom založeným prevažne na tradičných pochúťkach. To všetko prispeje k nezabudnuteľným spoločným chvíľam. Hotel zároveň poskytuje bezplatný prístup k všetkým službám oceneného wellness centra Thalasso & Spa Center Borik s rozlohou 2500 m², ktorý sa nachádza v susednom hoteli Falkensteiner Club Funimation Borik.

Prečo si nedopriať skutočný luxus?

Desať minút jazdy autom severne od Zadaru pozdĺž pobrežia sa na výbežku pevniny vybiehajúcom do mora, na polostrove Punta Skala v obci Petrčane, skrýva skutočne prémiové letovisko - špičkový Falkensteiner rezort Punta Skala. Výstižne ho charakterizuje slogan: "Jeden rezort. Nekonečné možnosti".

image

Resort Punta Skala

Falkensteiner Hotels & Residences

K značke Falkensteiner tu patria dva hotely v bezprostrednej blízkosti. Štýlový hotel IADERA s exkluzívnymi kúpeľnými a wellness službami predstavuje moderný svet komfortu a exkluzivity z kameňa, betónu a skla.  A rodinne orientovaný hotel DIADORA so bazénmi, detským vodným svetom s krytým bazénom. K dispozícii sú aj bezplatné lekcie plávania pre deti, a spa a wellness zariadenia.

image

Family hotel Diadora

Falkensteiner Hotels & Residences

Medzi hotelmi stoja  moderné apartmány vo Falkensteiner Rezidences Senia a exkluzívne vily, v kterých sa budete cítiť ako celebrita Luxury Villas Punta Skala. Ponúkajú nielen pohodlie, ale predovšetkým súkromie a intimitu v dokonale chránenej oblasti so svojimi privátnymi plážami, štýlovými reštauráciami vrátane michelinskej reštaurácie TIAN. Pochváliť sa môžu aj  najväčším wellness centrom v Dalmáci.  Na svoje si prídu aj športovci, ktorí určite ocenia Fortis Club so siedmimi tenisovými kurtmi, viacúčelovou športovou halou a kompletným zázemím pre všetky vodné športy. Falkensteiner Resort Punta Skala je prémiová destinácia zameraná najmä na tých, ktorí hľadajú stredomorský únik a dychberúce zážitky šité na mieru. Kedy ste naposledy obedovali čerstvé ryby v tieni starého olivovníka?

Ako moderný Robinson

Vychutnávať si plávanie v teplej slanej vode a nechať sa unášať fascinujúcim výhľadom na 20 ostrovov Národného parku Kornati, to je špecialitou ďalšieho hotela Falkensteiner Park Punat na ostrove Krk. Čas tam plynie o niečo pomalšie, takže dovolenka sa krásne predĺži... A je jedno, či sa oddáte sladkému ničnerobeniu, alebo budete mať vzrušujúce zážitky z objavovania okolitej malebnej krajiny. Hotel má vlastnú recepciu, kde si môžete objednať nielen výlety na džípoch či e-bikoch, ale aj jazdu na kajaku či pádlovanie pozdĺž pobrežia.

Tak čo, necháte sa tento rok nezabudnuteľne rozmaznávať našim milovaným Chorvátskom?

image

Hotel Park Punat

Falkensteiner Hotels & Residences
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. máj 2024 19:00